Specialtransport, den klarer vi

på vejen

Når der er specielle ting der skal transporteres bliver de også fragtet på en lastbil, hvor der kører en bil foran og bagved som blinker og advarer om at der kommer specialtransport. Det kan fx være, når vindmøller skal have en ny vinge, og den så bliver transporteret. Det kan være forskellige ting som er ekstra lange eller ekstra brede, som skal transporteres. Ofte bliver vindmøllevinger, eller andre specialtransport ting, transporteret om natten, for ikke at skulle skabe unødig kø eller andet på vejene. Hvis der bliver transporteret tungt gus, bliver der også lige reklameret for det i form af de biler der kører rundt om transporten. Med specialtransport bliver der blandt andet transporteret maskiner, siloer, både, osv. Du kan blandt andet få transporteret dit skur, hvis det er det du skal, da det så bliver hejst op fra jorden og derefter kørt derhen hvor det nu skal stå.

Vis hensyn

Det er vigtigt at man viser hensyn, når man kører forbi lastbiler der transportere specialtransport, da ulykker kan ske, og man nødigt skulle blive ramt af en vindmøllevinge. Ofte bliver der også transporteret bredt gus, som er så bredt, at det ikke er muligt for dig at overhale på vejene. Der skal du vise hensyn og må vente til den er drejet af, eller der kommer en mulighed for dig senere hen. De viser ofte hensyn til dig, ved at vælge at transportere deres varer midt om natten, for netop at skulle undgå disse situationer. De vil gerne undgå at skulle være skyld i kø på vejene, fordi de kører med bredt gus. Derfor er det også vigtigt at du viser hensyn til dem, når de er ude at køre. Lastbiler kører fx også med jernbanespor, hvilket de ofte gør om sommeren, da sommeren er det eneste tidspunkt der er passende til at skifte jernbanespor og lave sporarbejde, da det ikke er muligt om vinteren. Der skal tænkes på vejret før man kan lave sporarbejde, og derfor er der ofte sat togbusser ind om sommeren i forhold til om vinteren, da det bliver udnyttet at det er sommer, og der derfor skal laves sporarbejde, mens det er muligt.

Flytning i virksomheder

Hvis du er ejer af en virksomhed, som skal have flyttet maskiner, skuer eller containere, så kan det blive gjort ved hjælp af specialtransport. Små maskiner bliver ikke flyttet ved hjælp af specialtransport, men hvis du er ejer af større maskiner, kan det være en mulighed. Hvis du har en virksomhed, som du gerne vil flytte til Gentofte eller Lyngby, så er det muligt at flytte dine større maskiner, containere, eller hvad du skal have med, ved hjælp af transporten. Om sommeren kan det være lettere at transportere ting, da man ikke skal tænke så meget over vejrforholdene som om vinteren, da det gør det meget svært at transportere ting i snestorm og frost på vejene. Om sommeren behøver man ikke tænke over vejret på samme måde, da regn ikke er lige så slemt som frost på vejene.

Be the first to comment on "Specialtransport, den klarer vi"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*