Sådan kan du lave mørklægning i dit hjem

dit hjem

Vi elsker alle sammen, når solen skinner og varmer os i de lune sommermåneder. I nogle tilfælde kan det dog være rart eller nødvendigt at lukke solen fuldstændig ude, og til det formål findes der en lang række smarte løsninger til mørklægning.

Stort antal muligheder

Det kan være en god idé at sørge for mørklægning i dit hjem, hvis du eller nogle i din familie har problemer med at sove om natten. Mange har nemlig svært ved at sove, hvis der er for meget lys i soveværelset. Det problem kan dog hurtigt løses med et godt mørklægningsgardin.

Du kan selv vælge, om plisségardin, rullegardin, lamelgardin eller persienner er den rette løsning, men de kan alle levere en komplet mørklægning, hvis de er i den rette kvalitet.

Rullegardinet og plisségardinet deler mange af de samme fordele. De er begge to meget funktionelle og lette at anvende. Desuden kan de bruges i vinduer af meget forskellige størrelser og former. De to adskiller sig lidt i deres størrelse, hvor plisségardinet næsten ikke fylder noget, når det er rullet helt op. Et rullegardin er tykkere i stoffet, og egner sig bedre til store soveværelsesvinduer end plisségardiner.

Persienner og lamelgardiner er en smart form for indvendig mørklægning, da de let kan justeres. Det gør det muligt for dig at bestemme, hvor meget lys du vil have ind. Persienner er den mest udbredte af de to, og de egner sig især godt til mindre vinduer.

Et lamelgardin er velegnet til et stort soveværelsesvindue. Lamellerne kan fås i mange farver, så det er muligt at finde et lamelgardin, der passer perfekt til den øvrige indretning. En fin detalje ved lamelgardinet er, at det kan fås i en motoriseret udgave, så du kan rulle gardinet for, mens du ligger i sengen.

Gå ikke på kompromis med kvaliteten

Der findes naturligvis nogle meget billige former for mørklægning, men det er ikke hensigtsmæssigt at spare på udgiften her. Forskellen kan være overraskende stor på et mørklægningsgardin i god og i dårlig kvalitet, og når du en dag vågner, fordi gardinet ikke holder lyset ude godt nok, vil du fortryde, at du sparede de penge.

Find hellere en kvalitetsorienteret producent, der laver sine mørklægningsgardiner og persienner i de bedste tekstiler.

Be the first to comment on "Sådan kan du lave mørklægning i dit hjem"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*